Wednesday, February 20, 2013

Pestolammasta ja hunajamarinoitua halloumia

Syömme ulkona todella usein, siis vähintään 4 kertaa viikossa, joskus useamminkin. Lähiympäristömme yksi vakiopaikkojamme on ..khm.. Kotipizzan lisäksi myös ravintola Villetta sekä intialainen Maharaja, joista viimeisin on ehdottomasti yksi lempipaikoistamme koko Helsingissä. Olin ostanut Grouponista edun tähän samaiseen ravintolaan ja tällä kertaa jouduin syömään sen iänikuisen Prawn Kormani sijasta (joka on muuten maailman parasta!) Chicken Kormaa sekä Butter Lamb'ia. Jälleen kerran, ruoka oli mahtavaa ja palvelu ensiluokkaista. On hämmentävää, kuinka tasaisen mahtavaa palvelua Maharajasta saa joka ikinen kerta. Käykääpä kokeilemassa. Jaksan kehua Maharajaa kyllä kerta toisensa jälkeen! Myös take-away annosten koko on todella reilu. 

Jossain vaiheessa piipahdimme välillä Tokyo 55:ssa sekä Mamma Rosassa, joista nykyisin molemmat tuntuvat kokeneen melkoisen muutoksen palvelussa ja laadussa. Tokyo 55:n palvelu on kyllä edelleen hyvää, mutta ruoka on mielestäni heikompilaatuista. Suositelkaahan muita hyviä japanilaisia Töölöstä! 

Tämä kyseinen ruoka on ehdottomasti yksi meidän parhaista kokkailuista. Tämän lampaan marinadi on jotain aivan uskomattoman herkullista ja valmistuksen aikana syntynyt tuoksu sainoinkuvaamaton. Tekisin tätä vaikka heti uudelleen. Myös granaattiomenasalaatti hunajaisen kastikkeen kanssa kruunasi koko jutun. 

Tätä valmistettaessa jouduimme hakemaan juoksuaskelin myös sammutuspeitteen. Olin ottanut liekinheittimeni (butaanipolttimen... liekinheitin kuulostaa niin paljon jännemmältä!) apuun, koska halusin saada hallumin pintaan hieman enemmän väriä. Väriä sai siis myös peltimme sekä tuo sammutuspeite. Leivinpaperi palaa yllättävän hyvin.





Huomioithan, että valmistusaika on reilu vuorokausi, mutta aktiivista valmistusaikaa kuluu tuskin tuntia enempää.


Marinoi lammas ja halloumi yön yli jääkaapissa.

Pestolammas (lampaan lapa)
kahdelle

n. 1 kg lampaan lapaa (tai muuta lampaanlihaa esim. paistia)

Marinadi:
1 dl juoksevaa hunajaa
4 valkosipulinkynttä
4 rkl pestoa
1 dl sitruunamehua (n. 1 sitruuna)
1 dl soijakastiketta
1 tl mustapippuria

Sekoita kaikki marinadin ainekset ja pilkottu valkosipulinkynsi keskenään. Sivele 2-3 osaan pilkottu lapa marinadilla perusteellisesti ja laita maustumaan runsaassa marinadiliemessä muovipussiin maustumaan. Nosta jääkaappiin vuorokaudeksi. Kääntele välillä.

Hunajamarinoitu halloumijuusto

1 halloumi (250g)
3 rkl hunajaa
1 rkl oliiviöljyä
1 tl mustapippuria

Sekoita hunaja, öljy ja pippuri keskenään. Pilko halloumi noin kuuteen osaan ja kääntele paloja hunajamarinadissa. Laita juusto muovipussiin ja kaada loppu marinadi päälle. Sulje pussi ja anna maustua jääkaapissa vuorokausi. Muista käännellä pussia.


Liha:

Lämmitä uuni 250 asteeseen. Nosta maustunut liha uunivuokaan ja valele pinta marinadilla. Ota loppu marinadi talteen. Vähennä uunin lämpötilaa 180 asteeseen. Peitä vuoka foliolla ja laita uuniin kypsymään 3-4 tunniksi. Lihaa kannattaa valella paistoliemellä sekä marinadilla noin tunnin välein. Muista peittää vuoka foliolla kunnolla aina, kun laitat sen takaisin uuniin. 

Liha on valmis, kun se lähes tippuu luista. Anna lihan vetäytyä folion alla noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Halloumi:

Samalla kun liha vetäytyy lämmitä uunin grillivastukset kuumiksi ja grillaa halloumi kullankeltaiseksi. Säilytä marinadi!


Granaattiomenasalaatti

Puolikas granaattiomena (omenan siemenet)
n. 200 g jäävuorisalaattia
kourallinen miniluumutomaatteja
1 shalottisipuli

Salaatti:

Ota granaattiomenan siemenet talteen. Revi jäävuorisalaatti, pilko tomaatit ja shalottisipulit pieneksi. Sekoita hyvin. Säilytä granaattiomenan mehu.

Tarjoilu:

Sivele lhan pintaan pestoa ja kaada päälle vielä paistolientä.

Valele salaatin päälle granaattiomenan mehu sekä hunajamarinadi.

Tarjoile halloumi salaatin päällä.


Olemme aloittaneet työstämään uusia tavoitteitamme ja se on saanut meidät aika kiireisiksi. Kuntonyrkkeily, kieliopinnot, avoimen yliopiston kauppatieteiden opinnot sekä meidän suuri, salainen suunnitelmamme ovat niin työllistäviä, että päivän päätteeksi olemme olleet todella uupuneita - niin, varsinaisten töidemme lisäksi! Onneksi kevät ja valo eivät ole enää kovin kaukana. Viime viikolla kuulin aamulla jo jonkun linnunkin laulavan! Kohta se tulee! Kevät!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...